Verge Remei

 

 

 


Pàgina principal de la Parròquia
1939 | 2019 - LXXX anniversario repromissionis - 16ena. edició
Anar a Facebook -->
Declarada Festa tradicional d'interès nacional (Acord de la Generalitat de Catalunya GOV/255/2010 - DOGC 5766 30.11.2010)
Altres idiomes
Castellano --> English version --> Français -->


NOTÍCIES DE LA JUNTA D'ADMINISTRACIÓ

 

+ REPRENEM LES CELEBRACIONS DE LA MISSA A LA PARRÒQUIA DE SANT MIQUEL
[15/05/2020]

Coincidint amb el pas a la Fase 1 de desescalada del confinament pel COVID-19, a partir del divendres, 15 de maig, es reprenen les celebracions de la missa a la nostra parròquia de Sant Miquel. Els horaris seran els següents:

- divendres, 15 de maig, a les 19:00. Missa de Sant Isidre, patró de la pagesia.

- A partir del dissabte, 16 de maig, i de dilluns a dissabte, hi haurà missa tots els dies a les 19:00.

- Els diumenges la missa serà a les 12:00.

Durant la Fase 1 caldrà seguir les següents normes:

- L'aforament permès és de 115 persones. Un cop s'assoleixi un terç d'aquest aforament ningú més podrà entrar al temple. Cal evitar les aglomeracions a l'entrada i a la sortida i mantenir sempre la distància de seguretat de 2 metres.

- Es procurarà que les portes es mantinguin obertes per tal d'evitar tocar els poms de les portes i només s'accedirà per la porta principal.

- És obligatori l'ús de mascareta per a tots els fidels.

- A l'entrada hi haurà dispensadors per desinfectar-nos les mans. Després cadascú anirà al seient escollit evitant tocar res que no sigui necessari. No hi haurà aigua beneïda a les piles d'entrada ni fulls informatius.

- Els bancs disponibles seran alterns, un sí i un no. Cal seure 1 persona a cada extrem del banc, o com a màxim 3 persones, 2 als extrems i 1 al mig.

- No hi haurà col·lecta durant la celebració. Podreu fer la vostra aportació a la sortida.

- El gest de la pau serà amb una inclinació de cap amb les persones més properes. No ens donarem la mà.

- Al moment de la comunió se sortirà per bancs, primer un costat i després l'altre. L'anada es farà pel passadís central i la tornada pels laterals, guardant sempre la distància de seguretat.

- El sacerdot, abans de distribuir la sagrada Eucaristia dirà per a tothom "El cos de Crist" i tothom respondrà des del seu lloc "Amén". La sagrada Eucaristia es repartirà en silenci i la rebrem a les mans.

- En acabar la celebració sortirem amb ordre i sense aglomeracions, començant pels últims bancs i acabant pels de davant de tot. A la sortida, damunt una taula hi haurà la panera per fer les aportacions per a la col·lecta.

Cal que tots els que hi participem tinguem responsabilitat i observem les mesures de prevenció per guardar-nos, i també per protegir els altres com a membres tots d'una gran família.

Vivim amb alegria i agraïment al Senyor el poder retrobar-nos en les celebracions del culte, i siguem tots molt responsables.

Mesures seguretat Covid19

 

+ MESURES DE PREVENCIÓ CONTRA LA PANDÈMIA DEL CORONAVIRUS
[13/03/2020]

Donada la situació provocada pel coronavirus (COVID-19) i com va evolucionant la malaltia, d’acord amb les directrius de les autoritats competents, el bisbat de Tortosa ha dictat les següents normes i recomanacions:

14/03/2020

- S'ha tancat al públic l'ermita del Remei fins a nou avís.

- Se suprimeixen totes les celebracions públiques de l'Eucaristia a totes les parròquies. Mn. Emili celebrarà missa cada dia a nivell privat pregant per totes les necessitats de la nostra comunitat parroquial.

- Se suprimeixen els funerals a l'església i només es farà, d'acord amb les famílies, una breu pregària al cementiri, a l'aire lliure, i només per a la família més propera. Més endavant, quan sigui possible, ja es faran misses de funeral a la parròquia.

- S'han tancat al públic les dependències del bisbat.

13/03/2020

- Se suprimeix la catequesi parroquial a tot nivell, reunions de grups de joves i de formació fins a nova ordre.

- A nivell diocesà se suspèn el recés de Quaresma del clergat, el de laics del dissabte 28 de març i la trobada infantil diocesana –MID-.

- Queda dispensat en tota la diòcesi el precepte de participar en la celebració eucarística els diumenges i solemnitats i es recomana a la població de risc que es quedi a casa.

- Mentre l'autoritat civil no disposi una altra cosa, es continuarà celebrant l'eucaristia per al fidels que no siguin població de risc.

Pel que fa a la nostra parròquia, s'ha tancat el bar de l'ermita fins a nova ordre.

Es recomana en totes les celebracions religioses seguir les normes de sanitat previstes: guardar la distància mínima d'1 metre amb altres persones, rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, no besar ni tocar imatges ni altres elements del culte i quedar-se a casa si es tenen símptomes de la malaltia (tos o febre).

Reiterem el nostre compromís de pregària pels malalts i les famílies que estan patint directament les conseqüències del Coronavirus, com també al servei de tants professionals de l'àmbit sanitari i assistencial, als qui agraïm el seu treball sacrificat i l’esforç que estan fent.

* Criteris per dur a terme funerals (14/03/2020)

* Supressió de les Eucaristies (14/03/2020)

* Decret de dispensa Missa dominical (13/03/2020)

* Comunicat del Bisbat de Tortosa (13/03/2020)

+ RESTAURACIÓ DE LES PINTURES DE L'ÀBSIS I MANTENIMENT GENERAL DE PINTURA
[15/09/2019]

Ermita 2019

Pintures 2019 1

Pintures 2019 2

Pintures 2019 3

Per tal de tenir una ermita més presentable davant les Festes Quinquennals s'ha procedit a un manteniment general de pintura interior i exterior, així com als treballs de restauració de les pintures de l'àbsis i les petxines de la cúpula que s'havien malmès després dels treballs anteriors de rehabilitació i apuntalament dels arcs. Els treballs de restauració han estat magníficament realitzats per restauradores de la secció de patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat. A les imatges en podeu veure els resultats de tota la feina feta.

L'import total d'aquestes obres s'eleva a prop dels 30.000€. El Departament de Cultura aportarà una subvenció de 4400€. S'estan tramitant altres vies de finançament a través de la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament d'Alcanar. Però l'aportació popular és absolutament imprescindible. Podeu fer els vostres donatius pels canals habituals i també per transferència al número de compte ES10 2100 0116 4601 0187 5905.

Per un Remei de tothom i per a tothom!

+ REPARACIÓ DE LES TEULADES DE L'ERMITA
[5/07/2019]

Obres 2019

Obres 2019

Obres 2019

Obres 2019

Durant el mes de juliol de 2019 s'han executat unes obres de reparació molt necessàries a les teulades de l'ermita. A conseqüència dels assentaments de l'estructura dels últims anys que es van solucionar amb una actuació anterior s'havien observat moltes esquerdes en les teules ceràmiques de la coberta i filtracions d'aigua que traspassaven a l'interior de la cúpula i de l'àbsis.

En aquesta actuació s'han reparat, segellat i pintat contra la humitat diverses zones afectades de la cúpula i dels voltants del creuer. D'aquesta manera s'intenta evitar la filtració de noves humitats que poden malmetre les pintures de l'interior. També ens assegurem un entorn sense patologies de cara a les operacions de restauració dels frescos de l'àbsis i la cúpula que es duran a terme les properes setmanes per part de tècnics acreditats del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

+ OBRES DE MANTENIMENT
[10/10/2018]

 Balconada

Pou

S'han dut a terme un parell d'actuacions de reparació. Per una banda s'ha rehabilitat la balconada del primer pis que dona a la plaça, la qual es trobava en mol mal estat, i per l'altra banda s'ha fet una petita reparació del pou després que un vehicle hi colidís accidentalment.

 

 

+ 54 SEXENNI A MORELLA
[12/08/2018]

Sexenni Morella 

Sexenni Morella

Entre el 18 i el 27 d'agost se celebra a Morella la 54ena edició del Sexenni, complint la promesa feta l'any 1673 pels morellans a la Verge de Vallivana després de superar una epidèmia de pesta l'any 1672.

Aquesta festa, precursora de les nostres Quinquennals i amb molts punts de coincidència (ornaments dels carrers, processons, novenari, etc.) atreu una gran afluència de visitants per la seva bellesa i les seves danses ancestrals. Hi coincidim cada 30 anys. La propera vegada serà l'any 2024.

Podeu trobar tota la informació als següents enllaços:

54 Sexenni de Morella 2018 >>>

Programa d'actes >>>

 

+ MILLORES D'ACCÉS AL BAR DE L'ERMITA

Hem realitzat obres de millora en l'accés al bar de l'ermita amb una rampa que elimina les barreres arquitectòniques i dóna més facilitats a les persones amb mobilitat reduïda.

Per una ermita del Remei al servei de tothom!

 

Rampa bar

[ 09/09/2017 ]

 

+ HOMENATGE A Mn. JOAN FERRER GUARCH

Un any més hem celebrat la solemne Diada del Remei. El diumenge, 9 d'octubre, se celebrà la tradicional romeria amb la participació del consistori, pubilles i hereus, carrosses de les entitats i públic en general.

En el moment de l'arribada de la romeria se celebrà un emotiu acte d'homenatge a Mn. Joan Ferrer Guarch consistent en la inauguració d'un mural commemoratiu disposat a la Plaça de l'Ermita, la qual li ha estat dedicada.

L'acte va comptar també amb un parlament del representant de la Junta d'Administració del Remei, Sr. Ricard Reverter, i el descobriment del mural va comptar amb la participació de la representant del grup de Mantenidores de la Mare de Déu, Sra. Sandra Fabregat.

Els familiars de Mn. Joan, que no van poder assistir a l'acte, han manifestat el seu profund agraïment per l'honor dispensat al seu germà.

Mn. Joan Ferrer va ser rector de la parròquia entre els anys 1972 i 2007 i va dedicar durant tot aquest període molts esforços i il·lusions per transformar el santuari i el culte a la Mare de Déu del Remei en el lloc digne d'admiració que tenim actualment i un referent de tants devots del nostre poble i dels territoris veïns.

Text de l'homenatge >>>

 

Inauguració mural Mn Joan

Inauguració mural Mn Joan

[ 09/09/2016 ]

 

+ CANVI DE DOMINI DE LA PÀGINA WEB: QUINQUENNALS.CAT

Hem renovat el contracte de domini d'aquesta pàgina web. A partir de l'agost de 2016 l'accés directe es farà per l'adreça

www.quinquennals.cat

 

 
[ 19/07/2016 ]

 

+ DIADA DEL REMEI 2015 - COL·LECTA ANUAL

El diumenge, 11 d'octubre, celebrem la festa de la nostra patrona, la Verge del Remei. És la diada de l'ermita, en la que tots els fidels amants de Maria visiten el santuari per tal d'homenatjar-la, pregar, demanar-li favors o donar-li gràcies. Aquest any la Junta d'Administració del Remei ha volgut donar-li a aquesta diada un sentit més solidari i participatiu. Durant la jornada es recolliran fons per continuar amb la restauració i manteniment de l'edifici que es troba enmig d'un ambiciós projecte de rehabilitació. Tothom podrà fer la seva aportació durant aquesta diada i s'obsequiarà amb un adhesiu commemoratiu.

Germans i germanes, l'Ermita ens necessita a tots !

 

Diada del Remei
[ 09/10/2015 ]

 

+ JA ES PODEN CANVIAR ELS DOMASSOS DE LA MARE DE DÉU

Ja es poden canviar els domassos de la Mare de Déu del Remei que en la darrera tirada editada durant les passades Festes Quinquennals presentaven un defecte en el gravat (hi ha una falta d'ortografia).

Totes aquelles persones que hi estiguin interessades poden fer l'intercanvi a la mateixa parròquia sense cap cost. Només cal portar el domàs defectuós i n'obtindran un de correcte.

 

[ 1/03/2015 ]

 

+ ACABADA LA PRIMERA FASE DE LES OBRES DE REHABILITACIÓ DE L'ERMITA

Amb la liquidació de les últimes factures podem donar per acabada la 1a Fase (i la més urgent) de les obres de rehabilitació de la nostra Ermita del Remei. S'han consolidat els fonaments de la part nord del creuer i properament es procedirà a desapuntalar aquesta zona un cop s'ha constatat que no s'ha produït cap esquerda nova.

En el gràfic de sota trobareu el resum econòmic tant dels ingressos com de les despeses d'aquesta actuació. Cal destacar i agrair la gran generositat de tots els donants anònims que han aportat el 46,81% dels diners, així com l'important aportació de l'Ajuntament d'Alcanar (que suposa un 31,92%) en virtut d'un acord entre l'equip de govern (ERC) i el Partit Popular (PPC). El cobrament d'aquesta subvenció durant el passat mes de gener ens ha permès liquidar els deutes amb l'empresa contractada.

Però això no acaba aquí. Amb la tranquil·litat de saber que l'ermita està ara més segura, continuarem demanant-vos que seguiu col·laborant amb nosaltres per poder emprendre les fases següents tan aviat com el pressupost ho permeti. La campanya "L'ermita et necessita" continua, doncs, oberta. Moltes gràcies a tothom.

 

[ 2/02/2015 ]


+ LA MARE DE DÉU JA HA TORNAT COMPLETAMENT RESTAURADA

Durant tot el mes de novembre i part del desembre la nostra estimada Mare de Déu del Remei ha experimentat un procés molt complet de restauració en uns tallers de Barcelona. els treballs, que en un principi semblaven més senzills i ràpids, s'han perllongat en comprovar el mal estat en que es trobava tota la capa externa de policromia de la talla.

En l'informe que podeu descarregar-vos tot seguit hi trobareu tot el procés detallat, tant de la neteja de la policromia com de la reconstrucció del dit de la mà dreta que estava trencat.

Ha estat un treball magnífic de les restauradores, les quals ens han recuperat l'aspecte de la imatge original, adquirida l'any 1939 per subscripció popular dels fidels.

Durant totes les festes de Nadal podreu apreciar els resultats d'aquesta restauració a la mateixa ermita, on s'hi estarà sense el típic vestit per copsar la bellesa d'aquesta imatge i la qualitat dels treballs fets. Després de Reis es tornarà a posar el vestit tradicional i recuperarà l'aspecte de sempre.

Informe de restauració (document pdf) Obrir pdf -->

[ 18/12/2014 ]

 

+ RESTAURACIÓ DE LA TALLA DE LA MARE DE DÉU DEL REMEI

Us informem que a partir del dijous, 30 d’octubre de 2014, i durant un període aproximat d’una setmana, la talla de la Mare de Déu del Remei ha estat traslladada a uns tallers de restauració de Barcelona per tal de realitzar diverses operacions de neteja de la policromia de la imatge i també per fer un tractament preventiu contra l’atac d’insectes xilòfags (corcs) que malmeten la fusta de la base. També s'aprofitarà per reparar un dit de la imatge que es va trencar fa un cert temps.

Sabem que sabreu disculpar les molèsties ocasionades durant aquests dies d’absència de la nostra estimada Verge del Remei.

[ 29/10/2014 ]

 

+ PROGRAMA DE LES FESTES QUINQUENNALS

L'Ajuntament d'Alcanar ha publicat el programa de les Festes Quinquennals 2014, que podeu descarregar al següent enllaç.

Programa de Festes Obrir pdf -->

Actes religiosos destacats:

* Baixada de la Mare de Déu del Remei. El dimecres, 1 d'octubre, a partir de les 20:00h, a l'encreuament entre la Ronda del Remei i el carrer Gral. Prim. Hi haurà un castell de focs artificials de benvinguda i després, amb les bandes de música i les autoritats i pubilles, es baixarà fins l'església parroquial on es cantarà una Salve i els Goigs i el bisbe de la diòcesi adreçarà unes paraules de benvinguda a la nostra patrona.

* Trasllat a Les Cases. El divendres, 3 d'octubre, a partir de les 22:00h, els mariners portaran la Mare de Déu des de l'església parroquial fins Les Cases, on serà rebuda també amb un castell de focs artificials i es cantarà la Salve Marinera. El dissabte, 4 d'octubre, a partir de les 23:00h, després de la processó pel sector, la Mare de Déu serà retornada a Alcanar.

* Les processons dels sectors començaran cada dia a les 20:15h.

* Romeria. El diumenge, 12 d'octubre, a les 9:00h, es pujarà la Mare de Déu del Remei en romeria fins la seva ermita, acompanyada de les carrosses, autoritats, pubilles i hereus, i la Banda Municipal de Música. En arribar se celebrarà una missa de campanya a la plaça del santuari i tot seguit s'entronitzarà la imatge al seu cambril.

Obrir programa -->

[ 27/09/2014 ]

+ FULL INFORMATIU DE LA JUNTA

Durant el mes d'agost s'ha publicat el Full Informatiu de la Junta d'Administració del Remei. En aquesta publicació hi trobareu tots els detalls dels temes que gestiona la Junta: les obres de rehabilitació de l'ermita, el balanç econòmic de l'exercici 2013 i les Festes Quinquennals que ja són a tocar.

El Full es reparteix a tots els domicilis d'Alcanar i Les Cases en format paper. També el podeu aconseguir en format digital clicant al següent enllaç.

Full Informatiu - juliol 2014 Obrir pdf -->

 

 

[ 15/08/2014 ]

+ PRIMERA FASE DE LES OBRES DE REHABILITACIÓ DEL SANTUARI

En aquest mes de maig s'han començat les obres de rehabilitació de l'ermita en la seva primera fase. Aquesta actuació, d'acord amb el projecte de l'arquitecte Josep Lluís i Ginovart, comprén el reforç amb micropilotatges de la zona de fonaments a la façana nord, la part més malmesa pels moviments d'assentament.

L'empresa contractada per la Parròquia d'Alcanar s'ha compromés a enllestir les obres abans del mes d'agost i així poder desapuntalar l'estructura existent per alliberar la nau i la cúpula. Això permetrà la utilització de l'ermita amb normalitat durant les properes Festes Quinquennals.

Les obres es finançaran amb fons procedents de subvencions de la Diputació de Tarragona (20.000 €), l'Ajuntament d'Alcanar (48.000 €), la venda de finques de la Parròquia (12.000 €) i de les donacions populars recollides a la campanya "L'Ermita et necessita" que encara no hem gastat (55.000 €).

Durant el període d'execució de les obres s'ha habilitat un cambril provisional on es pot visitar la Mare de Déu del Remei a la mateixa ermita, i que està situat darrera la porta de l'antiga sala d'exvots.

 

 


Cambril provisional de la Mare de Déu del Remei a la sala d'exvots.
[ 10/05/2014 ]

 

+ VESTUARI DE LA MARE DE DÉU DURANT LES FESTES QUINQUENNALS

El grup de Mantenidores de la Mare de Déu ha designat per sorteig els vestits que lluirà la Mare de Déu del Remei durant les Festes Quinquennals.

Per qualsevol dubte, consulteu als vostres representants de sector.

 

Dijous
2
octubre

SANT JOSEP
BLANC PLATEJAT
(també serà el de la baixada)

Divendres
3
octubre

PLAÇA MAJOR
VERD

Dissabte
4
octubre

LES CASES
BLANC DAURAT

Diumenge
5
octubre

CATALUNYA
VERD CLAR

Dilluns
6
octubre

DOCTOR FLEMING
ROIG

Dimarts
7
octubre

SANT MIQUEL
BLANC DAURAT

Dimecres
8
octubre

CAMÍ AMPLE
BLAU

Dijous
9
octubre

FELIP PEDRELL
DAURAT

Divendres
10
octubre

GENERAL PRIM
FÚCSIA

[ 07/04/2014 ]

 

+ DISTRIBUCIÓ DELS SECTORS DE LES FESTES QUINQUENNALS

Ja es pot consultar l'ordre dels sectors durant les properes Festes Quinquennals 2014.

La baixada de la Mare de Déu es produirà el dimecres, 1 d'octubre, cap a les 19:00h, i a partir del dijous, 2 d'octubre, començarà el novenari.

Sectors i itineraris (detall) Seguiu l'enllaç -->

 

[ 10/03/2014 ]

 

+ LOTERIA DE NADAL

En el sorteig de la Loteria Nacional del 22 de desembre de 2013, el número 85046 amb el que jugava la Junta d'Administració del Remei ha estat premiat amb 120 € per dècim ( 6 € per euro jugat ). Cada participació ha estat premiada amb 24€.

Aquelles persones que vulguin cobrar el premi s'hauran d'adreçar a les administracions de loteria d'Ulldecona o Vinaròs si estan en possessió d'algun dècim, o a l'oficina de Catalunya Caixa d'Alcanar, a partir del 2 de gener, si tenen participacions.

Aquelles persones que vulguin destinar el premi a fer una donació per a la nostra campanya de rehabilitació "L'ermita et necessita" poden deixar de cobrar les participacions i així els diners es destinaran directament a aquesta finalitat o, en cas de tenir dècims, els hauran de cobrar com s'ha explicat abans i fer un donatiu pels mitjans habituals (en metàl·lic a les caixes d'ofrenes de la parròquia i de l'ermita o per transferència bancària als comptes habilitats)

[ 24/12/2013 ]

Loteria

 

+ CARTELL ANUNCIADOR DE LES QUINQUENNALS 2014

La regidora de Festes de l’Ajuntament d’Alcanar, Mercè Fischer, va presentar en el marc de la celebració de les Festes del Remei 2013, el disseny de la portada del programa i cartell anunciador de les Festes Quinquennals 2014.

Sota el titol “Explosió de color i joia”, l’autora del disseny, Lara Gombau, ha estat la guanyadora del concurs que l’Ajuntament d’Alcanar va organitzar per a escollir la imatge que representarà aquestes festes tan singulars i estimades per tots.

[ 15/10/2013 ]

 

+ COMUNICAT: "PER UNA ROMERIA DE TOTHOM"

"... considerem que l’única entitat que ha de mereixer la nostra atenció i reconeixement és la pròpia Verge del Remei, per la qual s’organitza la romeria, i que cap altra qüestió ens ha de despistar d’aquest noble objectiu que tots compartim. Fem una crida també a no convertir aquest acte religiós en el qual participem gent de totes les ideologies en un acte de caràcter polític..."

Llegiu el comunicat sencer Seguiu l'enllaç -->

[ 10/10/2013 ]


+ FESTES DEL REMEI 2013

Entre el 10 i el 15 d'octubre celebrem aquest any les festes en honor a la nostra patrona, la Mare de Déu del Remei, tot esperant les Quinquennals de l'any que ve. Els actes religiosos però, van una mica més enllà. Aquests són els horaris:

Del 3 a l'11 d'octubre, a les 21:30h (excepte el dissabte, 5 i el diumenge, 6)
Església parroquial
Novenari solemne a la Mare de Déu del Remei.

Nota: el dissabte, 5, es farà en acabar la missa vespertina (19:00h) i el diumenge, 6, es farà a les 20:00h.

Dissabte, 12 d'octubre, a les 11:00h.
Plaça de la Bassa
Missa baturra i ofrena de flors a la Verge del Pilar.

Diumenge, 13 d'octubre, a les 9:00h
Ermita del Remei
Sortida en romeria des de l'església fins al santuari. Un cop allí, Santa Missa en honor a la nostra patrona, la Mare de Déu del Remei. Acompanyament musical: Rondalla "Verge del Remei".

Diumenge, 13 d'octubre, a les 12:00h
Ermita del Remei
Segona Missa en honor a la Mare de Déu del Remei. Acompanyament musical: Cor Iúbilo d'Alcanar.

[ 2/10/2013 ]


+ SORTEIG DE LA CANDELERA

Per continuar recollint fons per a la campanya "L'Ermita et necessita" el proper 3 de febrer de 2013 es rifaran diversos objectes fruit de donacions de persones devotes de la Mare de Déu del Remei.

  • 2 Medalles d'or amb la Verge del Remei, per gentilesa de la Joieria Salvador d'Amposta.
  • 1 quadre de l'ermita, donació del pintor Balada.

El sorteig es farà el diumenge, 3 de febrer de 2013, un cop acabada la missa de 12 a l'església parroquial de Sant Miquel d'Alcanar.

Les participacions-calendari es poden adquirir a la majoria d'establiments d'Alcanar i Les Cases.

Números premiats:

  • Quadre de l'ermita: número 1571
  • Medalla d'or 1: número 1427
  • Medalla d'or 2: número 1512

[20/11/2012]

+ BALANÇ DEL PRIMER ANY DE CAMPANYA

Al mes de setembre de 2011 presentàvem al públic la campanya “L’ermita et necessita” que té com a objectiu principal recaptar els fons necessaris per empendre la restauració del santuari que presenta una greu problemàtica d’assentaments del terreny. Fent balanç d’aquest primer any podem concloure que l’acollida i la resposta de la ciutadania del nostre poble i dels pobles veïns ha estat prou satisfactòria.

No s’ha assolit el mateix èxit entre les diferents administracions públiques malgrat els esforços i la bona predisposició dels representants polítics del nostre ajuntament. La profunda crisi econòmica que patim s’ha traduit en la desaparició de moltes vies de subvenció pública que no sabem quan es tornaran a obrir. Cal mencionar, però, una excepció: la Diputació de Tarragona ens ha concedit 24.000 € per pagar el projecte de l’arquitecte.

A nivell econòmic, el resum d’ingressos i despeses d’aquest any, fins al dia 1 d’agost de 2012, és el següent:


Saldo inicial a 3/10/2011............................................................................................. 9.991,10 €
Ingressos per donatius i campanyes populars d’entitats i associacions
entre el 3/10/11 i el 31/07/12..................................................................................... 42.789,32 €

Despeses – Obres d’apuntalament de la cúpula................................................. 15.341,99 €
Despeses – Manteniment ordinari del santuari...................................................... 6.831,08 €

Saldo final a 31/07/2012............................................................................................ 30.607,35 €

En conseqüència, es pot afirmar que gràcies a la gran generositat de tothom, portem recollits 52.780,42€ els quals, sumats als 24.000,00€ de la Diputació de Tarragona, fan un total de 76.780,42€.

Però això no és prou per començar les obres, que tenen un pressupost de vora 400.000,00€. Per tant, us hem de continuar demanant el vostre esforç i solidaritat; sobre tot als que estimeu profundament la Mare de Déu del Remei i que voleu que la nostra ermita torni ben aviat a brillar amb tot l’esplendor que es mereix.

Podeu fer un donatiu o fer-vos subscriptors amb una quota periòdica. Podeu organitzar actes cívics amb les vostres entitats i associacions. Expliqueu-ho a les vostres amistats. I, sobre tot, penseu que “L’ermita ens necessita” a tots, ara més que mai.

Mentrestant, i com a conseqüència d'aquesta incertesa financera, s'ha decidit retornar la imatge de la Mare de Déu al seu cambril i reobrir tota la nau del santuari al culte.

[08/10/2012]

 

+ ALTAR PROVISIONAL PER LES OBRES D'APUNTALAMENT

Com a conseqüència de les obres d'apuntalament del creuer i la cúpula que han inhabilitat una part del santuari, s'ha construït un altar provisional on s'ha disposat la sagrada i venerada imatge de la Mare de Déu del Remei.

En aquest moment només es troba accessible la nau d'entrada que coincideix amb la primitiva capella. D'aquesta manera s'ha assegurat el culte a la Mare de Déu al seu santuari.

Aquesta situació de provisionalitat es mantindrà mentre no s'aconsegueixin els fons necessaris (400.000 €) per dur a terme les obres de restauració i consolidació de l'edifici.

 [10/01/2012]

 

+ CAMPANYA "L'ERMITA ET NECESSITA"

L'Ermita del Remei s'ha de sotmetre a una complexa i delicada obra de rehabilitació com a conseqüència de greus problemes d'assentaments sobre un sòl inestable que ha provocat nombrosos problemes d'esquerdes i moviments en l'estructura dels murs, pilars i arcs.

Per tal de recollir fons que puguin finançar aquest projecte s'ha encetat la campanya "L'Ermita et necessita", que us crida a la solidaritat i la col·laboració a tots aquells i aquelles que estimeu la nostra ermita i la Mare de Déu del Remei.

[16/09/11]

 

+ REHABILITACIÓ DE LA SALA D'EXVOTS I PARET NORD DE L'ERMITA.

Com a conseqüència dels estudis que s'estan fent sobre els problemes d'assentaments en una part de l'estructura del santuari, s'han retirat tots els exvots de la sala on estaven i s'ha tancat aquesta zona de forma temporal per motius de seguretat. Quan s'enllesteixin les obres de rehabilitació previstes es tornarà a obrir aquesta sala.

Els exvots s'han desat i es procedirà a catalogar-los. Aquelles persones que durant aquest període de reformes tinguin interès en recuperar-los per tal de guardar-los als seus domicilis ho podran fer sol·licitant-ho a l'encarregada de l'ermita.

[15/02/10]

 

+ TV3 ES FA RESSÓ DE LES QUINQUENNALS. CANAL 56 HA ESTAT LA TV EN DIRECTE.

En el Telenotícies Comarques del dimecres, 14 d'octubre, ha aparegut una notícia sobre la celebració de les Festes Quinquennals. Això ha estat possible, finalment, gràcies a la gestió de la Junta d'Administració del Remei. Per altra banda, hem d'agrair profundament la feina feta pel Canal 56, que ha emès en directe tots els dies de les festes, fent un inestimable servei a totes aquelles persones que no podíen veure-ho en viu.

[15/10/09]

 

+ IMATGES DE TOTS ELS SECTORS.

A la nostra secció d'imatges trobareu les fotos de tots els carrers classificades d'acord amb els diferents sectors, així com de l'arribada a Alcanar i a Les Cases, i de la Romeria.

Si trobeu que teniu alguna imatge que podem incloure a la col·lecció no dubteu en enviar-nos-la per correu electrònic.

Seguiu l'enllaç.

 

 

 

 

+ ARRIBADA DE LA MARE DE DÉU. Dimecres, 30 de setembre, la Mare de Déu ha arribat sense incidents a Alcanar. Malgrat les amenaces meteorològiques, la peanya de la Verge, portada pels joves de la ciutat, ha fet el recorregut amb tota normalitat i ha estat rebuda per unes 4000 persones. Mireu algunes imatges. [30/09/09]

 

+ PROGRAMA DE FESTES. Ja es pot consultar el programa de les Festes Quinquennals elaborat per la Regidoria de Festes de l'Ajuntament d'Alcanar. Seguiu l'enllaç. [21/09/09]

 

+ Nova secció de vídeos. Us enllacem a vídeos de les Festes Quinquennals del 2004, disposats a la xarxa per gentilesa de Lluís Ortega. [25/08/09]

 

+ Itineraris definitius dels sectors. Ja es poden consultar els plànols amb els itineraris definitius de les processons de cada sector. [5/08/09]

 

+ Baixada de la Mare de Déu. El dimecres, 30 de setembre, a partir de les 19:00 h, començarà la baixada de la imatge per part de tots aquells xicots i xicotes que hagin fet 18 anys entre el 30 de setembre del 2004 i el 30 de setembre del 2009. Tots ells, conjuntament amb qui els vulgui acompanyar, es concentraran a l'ermita a l'hora citada. Cal seguir en tot moment les indicacions del servei d'ordre. [1/07/09]

 

+ Música del Remei. S'ha editat un CD de cants de la Mare de Déu del Remei, goigs i altres que s’ha posat a la venda per 5€; els beneficis es destinaran a Caritas. El podeu adquirir a la sagristia o a la mateixa Ermita.

 

+ Vigília a l'ermita. El dissabte, 6 de juny, a les 21:30 h, es va celebrar a l'Ermita del Remei una vigília de pregària com anunci de la proximitat de les Festes Quinquennals. Més de 200 persones van anar en processó des de la Capelleta fins al santuari on el vicari general diocessà, Mn. José Luís Arín, va presidir la pregària en nom del Sr. Bisbe, que s'està recuperant d'una recent malaltia.

 

+ Límit 2009. S'ha establert un límit urbà a Alcanar i Les Cases per evitar l'excessiu creixement dels sectors...

llegir més...

Tornar a dalt ^^^

www.quinquennals.cat -------------------------- © Parròquia d'Alcanar - Junta d'Administració del Remei