Parròquia d'Alcanar
Web de la Parròquia de
Sant Miquel d'Alcanar

parroquiaalcanar.com | quinquennals.cat
ACTUALITZACIÓ
18.02.2018
Tornar a l'inici >>

TEMPLE | ERMITA | CENTRE PASTORAL | CÀRITAS | CAMPAMENTS | FAM | MPJ | MAC | CATEQUESI | QUINQUENNALS

 

Campanya contra la fam

COMPARTEIX EL QUE IMPORTA - CAMPANYA CONTRA LA FAM
[10/02/2018]

Mans Unides llança la seva nova campanya anual amb el lema "Comparteix el que importa" i té com a punt àlgid el diumenge 11 de febrer, quan es fa una col·lecta a totes les parròquies a benefici dels projectes de lluita contra la fam i la pobresa que recolza Mans Unides a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

A la nostra diòcesi s'han assumit aquest any dos projectes: ajudar a una zona rural de Costa d'Ivori a disposar d'una ambulància perquè els malalts puguen ser portats al dispensari mèdic en cas d'urgència, i a unes comunitats indígenes del Perú a millorar la seva qualitat de vida, ajudant-los a organitzar unes estructures de gestió agropecuària.

Compartir el que importa és per Mans Unides posar en comú la nostra vida, els nostres béns i el nostre compromís per un món millor, on cada persona pugui viure feliç i en condicions dignes. Compartir amb els nostres entorns més propers aquelles propostes i iniciatives de desenvolupament sostenible que ens permeten, entre tots, avançar en l'eradicació de la fam al món.

A la nostra parròquia es recolliran tots els donatius que vulgueu aportar durant el cap de setmana del 10 i 11 de febrer.

Compartim el que importa !!

Mans Unides 2018
 

 

CAMPANYA DE MANS UNIDES CONTRA LA FAM
[09/02/2016]

Mans Unides ens proposa aquest any "Plantar-li cara a la fam: sembra". Amb aquest lema se'ns invita a participar d'una manera activa en aquesta lluita constant contra la fam que assola regions immenses del nostre món davant la injustícia que representa l'acumulació de riquesa en molt poques mans.

És per això que cada vegada és més necessari que els cristians fem les nostres petites aportacions per tal d'aconseguir superar aquestes injustícies. La suma de moltes aportacions menudes pot arribar a ser una solució molt gran.

A la nostra parròquia es farà una col·lecta per Mans Unides el diumenge, 21 de febrer, durant totes les misses.

PLANTEM-LI CARA A LA FAM !!

Nativitat

 

CAMPANYA MANS UNIDES: LLUITEM CONTRA LA POBRESA, T'HI APUNTES ?

Lluitem contra la pobresa, t'hi apuntes? És el lema central de la campanya de Mans Unides d'aquest any, amb la qual pretenen motivar la societat en general, i a les institucions públiques, mitjans de comunicació i empreses, perquè prenguin consciència que són responsables també de l'eradicació de la pobresa.

Per lluitar contra la pobresa denunciem les seves causes i posem en marxa accions concretes per acabar amb ella. Ha arribat el moment d'assumir un major compromís en treballar en favor d'un model de societat que -fent-nos ressò de les paraules del Papa Francesc- no exclogui els desfavorits, els més empobrits, els menys dotats.

Per això, des de Mans Unides es posen en marxa accions concretes per acabar amb la pobresa, accions que en campanyes anteriors han donat els seus fruits tot i que encara queda molt per fer:

* S'ha reduït a la meitat el nombre de persones que viuen en condicions de pobresa extrema; però 1 de cada 9 segueix patint fam.
* Més de 2.000 milions de persones han aconseguit accedir a l'aigua potable. Però encara més de 1.000 milions de persones no tenen latrines.
* Pràcticament s'ha aconseguit la igualtat en educació primària. No obstant això, encara més de 50 milions de nens i nenes segueixen sense tenir accés a l'escola.

Voleu col·laborar ? Podeu fer el vostre donatiu a la parròquia, especialment el diumenge, 8 de febrer, o també podeu fer un donatiu on line seguint aquest enllaç.

 

 
[1/02/2015] 

 

CAMPANYA DE MANS UNIDES - UN MÓN NOU, PROJECTE COMÚ

"No pot ser que no sigui notícia que mor de fred un ancià en situació de carrer i sí que ho sigui la caiguda de dos punts a la borsa. Això és exclusió. No es pot tolerar més que es llenci menjar quan hi ha gent que passa fam. Això és desigualtat" (Evangelii Gaudium - Papa Francesc)

Mans Unides presenta la Campanya 2014 amb el lema "Un món nou, projecte comú". El 9 de febrer és el día de la col·lecta de Mans Unides. Els hites de la presentació de la Campanya de Mans Unides 2014 són el divendres 7 de febrer, Día del Dejuni Voluntari, i el diumenge 9 de febrer, dia clau de la Campanya contra la Fam, quan totes les parròquies fan una col·lecta per finançar projectes de desenvolupament de Mans Unides a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

En aquests díes claus les delegacions de tot Catalunya faran activitats en les quals es llegirà el Manifest de la Campaña i es visionarà el vídeo de Campanya. L'espot de la campanya s'emet a TV3 i altres televisions.

La campanya de Mans Unides 2014 vol informar i sensibilitzar sobre el 8è Objectiu del Mil·lenni: Fomentar una Aliança Mundial per al desenvolupament.

Feu un donatiu:

A la parròquia, els propers dies 15 i 16 de febrer, a la col·lecta de totes les misses.

A la pàgina de Mans Unides, fent clic aquí.

 

Sopar de la Fam, celebrat a l'Esplai

 

 

NO HI HA JUSTÍCIA SENSE IGUALTAT: CAMPANYA MANS UNIDES 2013

Amb la campanya Mans Unides 2013 “No hi ha justícia sense igualtat” l'ONG Mans Unides vol sensibilitzar i actuar sobre el que és el tercer objectiu del mil·lenni: la promoció de la igualtat entre els sexes i l'autonomia de la dona.

La campanya de Mans Unides 2013 denuncia les greus discriminacions que pateixen les dones en temes com l'assistència sanitària i l'alimentació.

Com bé diu el lema de la campanya de Mans Unides 2013, “No hi ha justícia sense igualtat”. En molts casos, les dones veuen impedit el seu accés a l'educació, i això impedeix que les dones puguin accedir per igual al treball, cosa que les deixes més vulnerables davant la pobresa i atacs a la seva integritat física, psíquica i moral.

 

Bernarda García, missionera a Costa d'Ivori, visitarà la delegació de Tortosa.

Amb la campanya 2013, “No hi ha justícia sense igualtat”, Mans Unides vol denunciar i acabar amb els orígens de la discriminació que pateixen les dones, i també donar suport a projectes que reconeguin la seva dignitat per tal d'impulsar el desenvolupament integral de les persones i dels pobles.

06/02/2013

 

MANS UNIDES: CAMPANYA CONTRA LA FAM

Mans Unides, que des de fa 52 anys lluita contra la fam i la pobresa al món i pel desenvolupament dels pobles empobrits, inicia ara la seva Campanya LIII amb el lema: "La Salut, Dret de Tots. Actua!”.

El desenvolupament i la salut estan estretament vinculats, raó per la qual Mans Unides aborda aquest any el problema de les malalties compreses en l'ODM 6: "Combatre el VIH / Sida, la malària i altres malalties".

 

Fes un donatiu a la Parròquia.

15/02/12

 

CAMPANYA CONTRA LA FAM AL MÓN

Mans Unidespresenta la seva campanya número 52 "Lluitem junts contra la mortalitat infantil". Un any més se'ns crida a treballar i col·laborar per l'erradicació de la fam al món, més encara quan afecta als infants, els més desvalguts.

A la nostra parròquia es realitzaran diverses activitats en les que tothom hi podrà participar.

  • Dissabte, 19 de febrer, a les 16:00 h.: Bicicletada contra la fam, amb la participació de tots els nivells de catequesi parroquial. Se sortirà des del Convent fent un circuit local fins arribar a la plaça de l'Ajuntament. Es llegirà un manifest i es berenarà un "donut solidari". Aportació mínima: 1 € en favor de Mans Unides.

      Diumenge, 27 de febrer, a les 20:00 h.: al local de l’Esplai, Sopar i Bingo familiar a favor Mans Unides-Campanya contra la Fam. Es pot participar de dos maneres: assistint i participant, i també, els qui no poden assistir, poden col·laborar abonant el que val el sopar.
    • Divendres, 25 de març, a les 20:30 h.: al Convent, vigília de pregària, testimoni missioner i Sopar de Fam. Per preveure quanta gent hi participarà s'han preparat uns tiquets que es poden adquirir a la parroquia o al Bar Moreno. El donatiu que es demana són 5 €.
    • TOTAL recollit per a la Campanya: 3439,90 €(2 abril)

 

 

11/02/2011

 

CAMPANYA CONTRA LA FAM AMB MANS UNIDES

Campanya contra la Fam

Un any més engeguem la campanya de Mans Unides per solidaritzar-nos amb tots aquells que pateixen la tragèdia de la fam en el món. Des de la parròquia s'han organitzat diversos actes com el ja tradicional Sopar de la Fam al local de l'Esplai. Feu els vostres donatius a través de la parròquia, i també a través d'internet, anant a la pàgina de Mans Unides.

 

CAMPANYA CONTRA LA FAM AL MÓN

Mans Unides >>Mans Unides presenta la seva campanya “Combatre la fam, projecte de tots”, que en aquesta ocasió té una especial rellevància perquè es compleixen 50 anys des de que un grup de dones d’Acció Catòlica va iniciar la primera campanya contra la fam al crit de “Declarem la guerra a la fam”.

La campanya “Combatre la fam, projecte de tots”, treballarà pel primer dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni: “Eradicar la pobresa extrema i la fam”, en un món en el qual més de 900 milions de persones pateixen fam crònica i 1.400 milions no tenen mitjans per fer front a les necessitats més bàsiques. Reclamem que l’assoliment d’aquests objectius de desenvolupament, sigui una prioritat per a les societats econòmicament més avançades i un repte que tendeixi a canviar estils de vida.

Diumenge, 15 de febrer, a les 20:00 h., a l'Esplai: Sopar contra la Fam.
La col·lecta de les misses serà destinada també a aquest objectiu.

Recollits, del Sopar contra la Fam: 795,10 €.

 

 

 

CAMPANYA 2005.

Amb motiu de la Campanya contra la FAM de Mans Unides, entre les múltiples activitats que organitza la Parròquia d'Alcanar, com el sorteig que es va fer a les passades festes d'una cistella nadalenca, està també el tradicional Sopar de Fam que tindrà lloc, com altres anys, a l'Esplai, el Diumenge 13 de febrer a les 8 de la tarda.

Serà per a les persones grans. El Sopar que tots els anys es feia per a joves el dissabte anterior serà substituït per altres activitats que es portaran a cap més endavant, en dates que oportunament s'anunciaran.

Amb la vostra assistència a aquest Sopar de Fam i la vostra aportació econòmica col·laborareu amb els projectes de desenvolupament que Mans Unides realitza en països del Tercer Món.

També es farà una Vetlla de Pregària el divendres 11, a les 9.30 de la nit a la Parròquia amb un record especial per les víctimes del tsunami.


Davant la magnitud de la catàstrofe que afectà Tailàndia i altres països, ha estat important la resposta d'ajuda per part del Estats, ONGs i ciutadans de tot el món, en general.

Els mitjans de comunicació es van fer ressò de les dimensions de la tragèdia i es creà una consciència de solidaritat entre la gent. Però com és habitual, en el pas del temps, la notícia ha anat perdent actualitat i també força en la consciència de la gent sobre la gravetat d'unes conseqüències que continuen.

És ara i en aquests moments quan s'entén millor la tasca de les Organitzacions, com Càritas i Mans Unides, que continuen actuant quan els fets han perdut actualitat, o en aquells altres casos d'extrema necessitat ignorats per l'opinió pública, perquè són també ignorats o silenciats pels mitjans de comunicació.

La Campanya contra la Fam de Mans Unides ens recorda que existeix un Tercer Món amb problemes de supervivència, i unes persones que dediquen el seu esforç i la seva vida per tal d'aportar solucions.

Col·labora amb la teva aportació econòmica.

Participa al Sopar de la Fam i a les activitats que organitza la parròquia amb aquesta finalitat.

Alcanar, 3 de febrer de 2005

MANS UNIDES
© Parròquia de Sant Miquel Arcàngel - Alcanar Amunt