Parròquia d'Alcanar
Web de la Parròquia de
Sant Miquel d'Alcanar

parroquiaalcanar.com | quinquennals.cat
ACTUALITZACIÓ
01.08.2020
Tornar a l'inici >>

TEMPLE | ERMITA | CENTRE PASTORAL | CÀRITAS | CAMPAMENTS | FAM | MPJ | MAC | CATEQUESI | QUINQUENNALS

 

Arxiu de notícies publicades al web l'any 2020

Anar a l'arxiu 2019

PREGÀRIA EXTRAORDINÀRIA I BENEDICCIÓ URBI ET ORBE DEL PAPA FRANCESC
[27/03/2020]

 

«Al atardecer» (Mc 4,35). Así comienza el Evangelio que hemos escuchado. Desde hace algunas semanas parece que todo se ha oscurecido. Densas tinieblas han cubierto nuestras plazas, calles y ciudades; se fueron adueñando de nuestras vidas llenando todo de un silencio que ensordece y un vacío desolador que paraliza todo a su paso: se palpita en el aire, se siente en los gestos, lo dicen las miradas. Nos encontramos asustados y perdidos. Al igual que a los discípulos del Evangelio, nos sorprendió una tormenta inesperada y furiosa. Nos dimos cuenta de que estábamos en la misma barca, todos frágiles y desorientados; pero, al mismo tiempo, importantes y necesarios, todos llamados a remar juntos, todos necesitados de confortarnos mutuamente. En esta barca, estamos todos. Como esos discípulos, que hablan con una única voz y con angustia dicen: “perecemos” (cf. v. 38), también nosotros descubrimos que no podemos seguir cada uno por nuestra cuenta, sino sólo juntos.

* Text complet de la pregària >>>

CAMINEM CAP A LA PASQUA - CARTA PASTORAL DEL BISBE DE TORTOSA
[22/03/2020]

Benvolguts diocesans:

En el nostre camí cap a la Pasqua hem passat el quart diumenge de Quaresma (segon de confinament) a les nostres cases, i se'ns ha anunciat que aquesta situació es prolongarà almenys fins al dia de Pasqua. Us animo que acollim aquesta situació amb la convicció que és el millor per a tenir cura del bé comú, encara que ens supose un sacrifici. És cert que molts pensarem que tenim coses molt més “importants” que fer, però no oblidem que el realment important en aquests moments, és que ens preocupem per la salut de tots.

.....

Continueu llegint >>>

VIURE I CREURE EN DÉU EN LA FRAGILITAT - CARTA PASTORAL DEL BISBE DE TORTOSA
[15/03/2020]

Bisbe EnricBenvolguts diocesans:

Les circumstàncies que estem vivint aquestes últimes setmanes, i especialment els darrers dies, ens col·loquen davant una situació que en ple segle XXI ningú de nosaltres imaginàvem. La nostra vida quotidiana.....

Continueu llegint >>>

MESURES DE PREVENCIÓ CONTRA LA PANDÈMIA DEL CORONAVIRUS
[13/03/2020]

Donada la situació provocada pel coronavirus (COVID-19) i com va evolucionant la malaltia, d’acord amb les directrius de les autoritats competents, el bisbat de Tortosa ha dictat les següents normes i recomanacions:

14/03/2020

- Se suprimeixen totes les celebracions públiques de l'Eucaristia a totes les parròquies. Mn. Emili celebrarà missa cada dia a nivell privat pregant per totes les necessitats de la nostra comunitat parroquial.

- Se suprimeixen els funerals a l'església i només es farà, d'acord amb les famílies, una breu pregària al cementiri, a l'aire lliure, i només per a la família més propera. Més endavant, quan sigui possible, ja es faran misses de funeral a la parròquia.

- S'han tancat al públic les dependències del bisbat.

- S'ha tancat l'ermita del Remei fins a nou avís.

13/03/2020

- Se suprimeix la catequesi parroquial a tot nivell, reunions de grups de joves i de formació fins a nova ordre.

- A nivell diocesà se suspèn el recés de Quaresma del clergat, el de laics del dissabte 28 de març i la trobada infantil diocesana –MID-.

- Queda dispensat en tota la diòcesi el precepte de participar en la celebració eucarística els diumenges i solemnitats i es recomana a la població de risc que es quedi a casa.

- Mentre l'autoritat civil no disposi una altra cosa, es continuarà celebrant l'eucaristia per al fidels que no siguin població de risc.

Pel que fa a la nostra parròquia, s'ha tancat el bar de l'ermita fins a nova ordre.

Es recomana en totes les celebracions religioses seguir les normes de sanitat previstes: guardar la distància mínima d'1 metre amb altres persones, rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, no besar ni tocar imatges ni altres elements del culte i quedar-se a casa si es tenen símptomes de la malaltia (tos o febre).

Reiterem el nostre compromís de pregària pels malalts i les famílies que estan patint directament les conseqüències del Coronavirus, com també al servei de tants professionals de l'àmbit sanitari i assistencial, als qui agraïm el seu treball sacrificat i l’esforç que estan fent.

* Criteris per dur a terme funerals (14/03/2020)

* Supressió de les Eucaristies (14/03/2020)

* Decret de dispensa Missa dominical (13/03/2020)

* Comunicat del Bisbat de Tortosa (13/03/2020)

DIMECRES DE CENDRA, INICI DEL TEMPS QUARESMAL
[27/02/2020]

La celebració del dimecres de cendra obre la porta cada any al temps quaresmal. Aprofitem aquest temps per millorar la nostra relació amb Déu i amb els nostres germans. Seguim els consells del nostre bisbe:

"El nostre ritme de vida no ens predisposa a l'escolta de la Paraula. L’afany pel pa, és a dir, per tot allò que és material, en lo que tantes persones posen la seua esperança, pot tancar el cor a eixa Paraula que ens orienta cap a Déu. L’home d’avui, orgullós del que és, del que fa, del que aconsegueix o del que té, sovint arriba a pensar que no necessita a Déu i pot considerar la seua Paraula com quelcom que no li aporta res.

Ara bé, si reflexionem sobre la veritat del que vivim, en algun moment descobrim que tot allò que tenim o aconseguim no ens dóna la felicitat que esperem. El cor de l’home mai s’assacia amb les coses del món: quan ha aconseguit el que volia comença a desitjar altres coses. I és que en el fons estem necessitats de Déu.

D’altra banda, vivim en un món en el qual escoltem moltes paraules que ens arriben per diferents camins: les persones que coneixem, els mitjans de comunicació social, els instruments de les noves tecnologies, etc… Si analitzem tot el que escoltem descobrirem que no totes les paraules tenen efectes positius en nosaltres. Molts dels missatges que ens arriben ens produeixen inquietud, provoquen sentiments negatius cap als altres, ens lleven la pau o ens aparten de Déu.

Els cristians sabem que la Paraula de Déu és la que més necessita el nostre món i, malauradament, a la que menys atenció parem. Per això vull convidar-vos a què durant la Quaresma dediqueu cada dia un temps a meditar l’Evangeli. Allí trobareu paraules de Vida i la pau del cor."

+ Enrique Benavent Vidal
Bisbe de Tortosa

 

Celebració del dimecres de cendra

CATEQUESI DE POSTCOMUNIÓ
[23/02/2020]

L'activitat pastoral de la parròquia compta amb uns grups de catequesi que adquireixen especial valor de cara al conreu i l'estima dels valors cristians que Jesús ens va ensenyar. Diversos grups de xiquets i xiquetes es reuneixen cada dissabte a la tarda al Convent per tal de fer aquest camí engrescador de la fe amb els seus monitors i monitores un cop han fet la 1a Comunió.

 

Catequesi de Postcomunió

CELEBRACIÓ DE LA CANDELERA
[03/02/2020]

Hem celebrat la festa de la Candelera o de la Presentació de Jesús. Els pares dels batejats durant l'últim any han compartit amb la comunitat parroquial l'alegria de formar part de la nostra església. També ho hem celebrat a la parròquia de Les Cases.

 

Imatge de la missa de la Candelera

CELEBRANT LA FESTA DE SANT ANTONI
[29/01/2020]

Un any més hem celebrat la tradicional festa de Sant Antoni, patró dels animals. El diumenge, 26 de gener, tots els balladors i balladores acompanyats de les autoritats van participar de la missa solemne a l'església parroquial, i tot seguit sortiren en processó fins a l'Av. Catalunya amb la imatge de Sant Antoni. Allí es procedí a beneir tots els animals que portaven la gent del poble i es repartiren coquetes i panets.

 

Imatge de la missa de Sant Antoni

 

Un moment de la benedicció dels animals

© Parròquia de Sant Miquel Arcàngel - Alcanar

Amunt