Parròquia d'Alcanar
Web de la Parròquia de
Sant Miquel d'Alcanar

parroquiaalcanar.com

ACTUALITZACIÓ
18.02.2018
Tornar a l'inici >>

TEMPLE | ERMITA | CENTRE PASTORAL | CÀRITAS | CAMPAMENTS | MPJ | MAC | CATEQUESI | QUINQUENNALS

 

arxiu de notícies publicades al web l'any 2015

Anar a l'arxiu 2014

NADAL, LA HUMANITAT DE DÉU ENTRE NOSALTRES
[25/12/2015]

Una vegada més arriba el Nadal, la celebració del naixement de Jesús, com a Fill de Déu fet home entre nosaltres. Déu, des de l'eternitat, concep el projecte de fer-se home. En el temps, aquest projecte - que és paraula de Déu - germina en l'entranya d'una dona verge. I una nit, en una cova de la Terra, el projecte es fa realitat: Déu neix home. Tot plegat sembla una bogeria... I ara nosaltres, en la festa de Nadal, celebrem i actualitzem l'esdeveniment meravellós d'aquesta bogeria divina i humana.

La humanitat de Déu en Jesús significa la presència incondicionada i irreversible de Déu en el món. Significa el lliurament total i amorós de Déu a l'home. El Fill és això: la manifestació i concreció del projecte de Déu que implica, en la vessant del temps, assumir l'home, fer-se l'altre, sense deixar de ser qui era, en l'eternitat.

MOLT BON NADAL A TOTHOM !!

Nativitat

VISITA PASTORAL
[16/12/2015]

Els dies 16, 17, 18 i 20 de desembre el bisbe de la nostra diòcesi, Mons. Enrique Benavent, realitza una Visita Pastoral a la nostra parròquia. Aquesta visita té com a objectiu que el bisbe pugui conèixer millor les comunitats parroquials, la seva vida, les seves dificultats, les seves esperances, mitjançant el diàleg amb els preveres i els membres de la comunitat; recordar a les comunitats el missatge de Jesús, per animar-les en el camí de la vida cristiana, pregar junts i practicar la correcció fraterna si cal; enfortir la comunió eclesial entre totes les comunitats, amb la diòcesi i amb l'Església universal.

Organitzada pel Consell de Pastoral, s'han previst diversos actes i celebracions:

  • Trobada amb els grups d'adults d'AC.
  • Reunió amb el Consell Parroquial.
  • Visites a l'Ajuntament, l'Institut Sòl de Riu i l'Escola Joan Bta. Serra.
  • Visita a malalts, a L'Onada i Centre de Discapacitats.
  • Trobada amb Càritas.
  • Converses personals amb els fidels.
  • Reunió amb la Junta del Remei.
  • Trobada amb els catequistes i amb els grups de Joves.
  • Missa estacional (diumenge, 20 de desembre, a les 12:30h)

Animem a tota la communitat parroquial a participar en aquesta visita pastoral.

 

ANY JUBILAR DE LA MISERICORDIA
[13/12/2015]

El Papa Francesc ha convocat a tota l'Església a la celebració d'un any jubilar centrat en el misteri de la misericòrdia del Pare. El dia 8 de desembre es va iniciar aquest jubileu amb l'obertura de la Porta Santa a la basílica de Sant Pere del Vaticà i el diumenge, 13 de desembre en totes les diòcesis del món, inclosa la nostra. Així es va fer en una celebració a la catedral de Tortosa sota la presidència del nostre bisbe, Mons. Enrique Benavent.

El Sant Pare ens convida a viure la misericòrdia en el si de l’Església i anunciar-la al món, ja que un món sense misericòrdia seria inhumà. Que aquest Jubileu sigui un temps de gràcia. Aquest missatge de la misericòrdia el necessita el nostre món, perquè com diu l’Evangeli d’avui, la misericòrdia porta la justícia i ens porta a estimar aquells que ocupen el darrer lloc en la societat. També ens recorda que el pecador no deixa de ser persona en el seu pecat i per això és possible la seua salvació. La misericòrdia salvarà el món, perquè busca el bé de l’altre. El Papa ens convida a viure aquest missatge i el nostre món es renovarà i es farà més humà.

El Papa Francesc diu: “La misericòrdia és la biga mestra que sosté la vida de l’Església”.

Any Misericordia Tortosa

Obertura de la Porta Santa o Porta de la Misericòrdia a la catedral de Tortosa per part del nostre bisbe, Mons. Enrique Benavent.

CELEBRACIÓ MATRIMONIAL EN EL DIA DE LA IMMACULADA
[10/12/2015]

Com ja és tradició a la nostra parròquia, el dia 8 de desembre, festa de la Immaculada Concepció, es va celebrar una Eucaristia amb la participació dels matrimonis que commemoren els seus 25 o 50 anys de convivència i amor fidel. Concretament, foren 3 parelles amb 25 anys de compromís i 2 parelles més amb 50 anys. La imatge en mostra un moment de la celebració.

Bodes de plata i or 2015 

TEMPS D'ADVENT: EL SENYOR VINDRÀ

Comencem l'any litúrgic amb el temps d'Advent que culminarà en la festa de la nit de Nadal.

"El començament del temps d’Advent, que ens anuncia la pròxima celebració de la festa de Nadal, fa ressonar de nou en les nostres oïdes i en els nostres cors un missatge d’esperança: Déu, a l’enviar el seu Fill únic al món, va complir la promesa de salvació que havia fet al seu poble. A més, ha complert aquesta promesa d’una forma molt més generosa del que s’esperava: l’amor i la gràcia de Déu no són únicament per al Poble de les promeses, sinó per a tota la humanitat.

........

L’Advent vol ajudar-nos a què revifem l’esperança en el cor de la humanitat: si Déu ens ha donat al seu Fill, cap persona pot arribar a pensar que ningú l’estima, perquè encara que es pugui donar el cas de que algú no se senti estimat per ningú en aquest món, pot tenir la seguretat de que Déu no ha deixat d’estimar-lo. I és eixe amor de Déu lo que fa brollar l’esperança que de nou s’anuncia quan ve l’Advent.

Que acollim amb joia aquesta Bona Notícia."

+ Enrique Benavent Vidal
Bisbe de Tortosa.

Llegiu el text complet -->

 

Advent
[29/11/2015] 

JORNADA DEL DOMUND

MISSIONERS DE LA MISERICÒRDIA

"MISSIONERS..." Són aquells que en l'església global saben moure's sense por i atendre a tothom mostrant el Déu proper, provident i sagrat. Amb la seva vida de lliurament al Senyor, per a servir els homes anunciant-los l'alegria del perdó, revelen el misteri de l'amor diví en plenitud. A través d'ells, la misericòrdia de Déu arriba a la ment i el cor de cada persona.

"DE LA MISERICÒRDIA" La misericòrdia és la identitat de Déu, que s'aboca per oferir-nos la salvació. També és la identitat de l'església, casa on tothom pot sentir-se acollit, estimat i animat a viure la bona vida de l'Evangeli. I és, per tant, la identitat del missioner, que acompanya el creixement integral de les persones, compartint les seves vides diàries amb amor i paciència.

Missatge del Papa Francesc

Tots els donatius i col·lectes del cap de setmana del 24 i 25 d'octubre es destinaran a les missions.

 

[18/10/2015] 

BONA DIADA DEL REMEI

El diumenge, 11 d'octubre, celebrem la festa de la nostra patrona, la Verge del Remei. És la diada de l'ermita, en la que tots els fidels amants de Maria visiten el santuari per tal d'homenatjar-la, pregar, demanar-li favors o donar-li gràcies. Aquest any la Junta d'Administració del Remei ha volgut donar-li a aquesta diada un sentit més solidari i participatiu. Durant la jornada es recolliran fons per continuar amb la restauració i manteniment de l'edifici que es troba enmig d'un ambiciós projecte de rehabilitació. Tothom podrà fer la seva aportació durant aquesta diada i s'obsequiarà amb un adhesiu commemoratiu.

Germans i germanes, l'Ermita ens necessita a tots !

 

Diada del Remei
[09/10/2015] 

PLA DE FORMACIÓ PERMANENT PER A LAICS

L'Institut Diocesà de Teologia ofereix uns estudis de Formació per a Agents de Pastoral, adreçats a tots els laics de la nostra diòcesi. Els estudis s'estructuren en 3 cursos que tracten temàtiques diverses des de l'estudi de les Escriptures, els conceptes teològics bàsics o els principis morals. No es demana cap requisit acadèmic previ i la matrícula del curs val 150€. Les classes s'impartiran a Vinaròs.

Podeu ampliar aquesta informació trucant als telèfons 669 13 52 98 - 977 45 95 96. També ho podeu fer directament a la nostra parròquia.

+ informació Seguiu l'enllaç -->

[30/09/2015] 

MOSSÈN JOAN FERRER HA ENTRAT A LA CASA DEL PARE

Durant la matinada del diumenge, 23 d'agost, ha mort Mossèn Joan Ferrer Guarch, rector de la nostra parròquia entre l'any 1972 i l'any 2007. Durant 35 anys va dedicar els seus esforços a omplir de vitalitat cristiana la nostra comunitat d'Alcanar. Va incentivar i promoure nombroses activitats parroquials en les quals hi van participar molts canareus i canareves. Fent un resum d'urgència en destacaríem el Moviment Parroquial Juvenil, amb activitats com els Campaments d'estiu, els grups de catequesi de tots els nivells, els de revisió de vida, els equips de la Mare de Déu, els festivals nadalencs o el Pessebre Vivent, les campanyes contra la fam, etc.

També va fer una tasca ingent amb la restauració del temple parroquial i, sobre tot, en la modernització i promoció de la seva estimada ermita del Remei, amb la col·laboració de la Junta del Remei i de les Mantenidores que ell va crear.

Temps hi haurà de fer un balanç més acurat dels seus 35 anys de rectorat i de valorar com cal la contribució al progrés en la fe i en la convivència de la comunitat canareva. Mentrestant només cal expressar el condol dels seus parroquians i desitjar-li que descansi en pau acollit a la casa del Pare.

Al paradís et portin els àngels, i t'obrin les portes de la ciutat santa de Jerusalem.

"Entre cristians sempre és més fàcil dir-se adéu, perquè és dir-se a reveure. A reveure en la pregària, sobretot, en l'Eucaristia del diumenge. Estiguem on estiguem, sempre és al voltant de la mateixa taula que ens apleguem, i no hi ha amistat, presència i unió més forta que la que ens ve de la fe en CRIST." (del sermó de comiat de Mn Joan Ferrer - 08/09/2007)

Llegiu-lo sencer Seguiu l'enllaç -->

Mn Joan Ferrer  Mn Joan Ferrer

A sota, dues imatges de l'enterrament de Mn. Joan Ferrer Guarch a l'església arxiprestal de Vinaròs, celebrat el 24 d'agost i que va comptar amb la presidència del nostre bisbe, l'Excm i Rvdm. Enric Benavent, amb la majoria dels preveres de les nostres comarques, els seus familiars i una nombrosa representació de fidels de les nostres parròquies d'Alcanar i Les Cases.

Enterrament de Mn Joan Ferrer

Enterrament Mn Joan Ferrer

[23/08/2015] 

AL·LELUIA ! EL SENYOR HA RESSUSCITAT !

L'anunci pasqual ressona avui en l'Església: Crist ha ressuscitat d'entre els morts i és el Senyor dels vius i dels morts. En la "nit més clara que el dia" la paraula omnipotent de Déu, que ha creat els cels i la terra i ha format l'home a la seva imatge i semblança, crida a una vida immortal l'home nou, Jesús de Natzaret, fill de Déu i fill de Maria.

Pasqua vol dir que la vida no serà destruïda. Aquest anunci ha de ressonar arreu del món, a través de l'Església que ha nascut de la Pasqua del Crist i l'escampa amb la pròpia vida de comunió i de servei.

Ignasi Ricart, claretià.

 

[5/04/2015] 

SETMANA SANTA 2015

HORARIS - PARRÒQUIA DE SANT MIQUEL - ALCANAR

DIUMENGE DE RAMS:

10:30h:
Benedicció dels Rams a les escales de l’església; tot seguit processó i missa de la Passió del Senyor.
5:00h tarda: Via Crucis al Calvari

DIMECRES SANT

8:30h del vespre: Celebració Comunitària de la Penitència

DIJOUS SANT:

7:30h tarda: Celebració de la Cena del Senyor
10:30h nit: Hora santa
12:00h nit: es tanca l’església.

DIVENDRES SANT

7:00h matí: S’obre l’església
8:00h matí: Via Crucis al Calvari
6:00h tarda: Celebració de la Passió del Senyor
9:30h nit: Processó del Sant Enterrament

DISSABTE SANT

10:30h nit: Vigília Pasqual

DIUMEGE DE PASQUA

10:00h matí: Missa de Pasqua. En acabar, Processó de l’encontre de Jesús Ressuscitat amb la seva Mare.

 

HORARIS - PARRÒQUIA DE SANT PERE - LES CASES

DIUMENGE DE RAMS:

12:30h matí: Benedicció dels Rams al Port; tot seguit processó a l’església i missa de la Passió del Senyor.

DIJOUS SANT:

6:00h tarda: Celebració de la Cena del Senyor
10:30h nit: Hora santa. En finalitzar es tanca l’església.

DIVENDRES SANT

8:00h matí: Via Crucis al Port
7:30h tarda: Celebració de la Passió del Senyor
10:30h nit: Processó del Sant Enterrament

NOTA: Per la celebració de la Vigília Pasqual s’aconsella de reunir-se el màxim de fidels en una mateixa església. Per aquest motiu es convida a participar de la Solemne Vigília Pasqual a Sant Miquel d’Alcanar o a Sant Josep Obrer de la Ràpita: ambdues a les 10:30h de la nit

DIUMENGE DE PASQUA

12:30h matí: Missa de Pasqua i Processó de l’Encontre.

 

[17/03/2015] 

TEMPS DE QUARESMA: TEMPS DE VERITAT

Quina és la veritat de la nostra vida davant Déu? Ens preguntem alguna vegada si el que fem, el que pensem, el que diem o el que decidim sobre la nostra vida estan d'acord amb la seva voluntat? Tenim com a principal meta viure en la seva gràcia i amistat? És Déu l'horitzó real de la nostra vida i dels nostres actes o és el gran absent en el nostre dia a dia? Si estem lluny de Déu, ara és el temps de la gràcia i de tornar a Ell.

Quina és la nostra veritat davant les coses que ens ofereix la vida? Estan els béns al servei de la nostra vida o estem vivint esclavitzats a l'afany de tindre i posseir? El dejuni és un gest de llibertat enfront del poder esclavitzant de les coses, un poder que pot tancar el nostre cor a Déu i als germans.

Quina és la veritat de la nostra vida enfront al germà? Amb qui necessito reconciliar-me i amb el necessitat? L'Església ha de ser un lloc de perdó i de reconciliació. Estem disposats a compartir les nostres coses amb aquells que tenen més necessitat que nosaltres?

Que la pràctica de l'oració, el dejuni i l'almoina ens ajuden a viure aquesta Quaresma com un temps de gràcia.

Enrique Benavent Vidal, bisbe de Tortosa

 

[18/02/2015] 

CAMPANYA MANS UNIDES: LLUITEM CONTRA LA POBRESA, T'HI APUNTES ?

Lluitem contra la pobresa, t'hi apuntes? És el lema central de la campanya de Mans Unides d'aquest any, amb la qual pretenen motivar la societat en general, i a les institucions públiques, mitjans de comunicació i empreses, perquè prenguin consciència que són responsables també de l'eradicació de la pobresa.

Per lluitar contra la pobresa denunciem les seves causes i posem en marxa accions concretes per acabar amb ella. Ha arribat el moment d'assumir un major compromís en treballar en favor d'un model de societat que -fent-nos ressò de les paraules del Papa Francesc- no exclogui els desfavorits, els més empobrits, els menys dotats.

Per això, des de Mans Unides es posen en marxa accions concretes per acabar amb la pobresa, accions que en campanyes anteriors han donat els seus fruits tot i que encara queda molt per fer:

* S'ha reduït a la meitat el nombre de persones que viuen en condicions de pobresa extrema; però 1 de cada 9 segueix patint fam.
* Més de 2.000 milions de persones han aconseguit accedir a l'aigua potable. Però encara més de 1.000 milions de persones no tenen latrines.
* Pràcticament s'ha aconseguit la igualtat en educació primària. No obstant això, encara més de 50 milions de nens i nenes segueixen sense tenir accés a l'escola.

Voleu col·laborar ? Podeu fer el vostre donatiu a la parròquia, especialment el diumenge, 8 de febrer, o també podeu fer un donatiu on line seguint aquest enllaç.

 

 
[1/02/2015] 

 

Parròquia de Sant Miquel - Alcanar