Parròquia d'Alcanar
Web de la Parròquia de
Sant Miquel d'Alcanar

parroquiaalcanar.com

ACTUALITZACIÓ
17.02.2018
Tornar a l'inici >>

TEMPLE | ERMITA | CENTRE PASTORAL | CÀRITAS | CAMPAMENTS | MPJ | MAC | CATEQUESI | QUINQUENNALS

 

arxiu de notícies publicades al web l'any 2014

Anar a l'arxiu 2013

NADAL, DÉU S'HA FET PETIT PER SALVAR-NOS

"He passat per Betlem de Judea i he sentit un xiuxiu amorós. Era la veu de Maria que amanyagava el Nen: 'Solet meu, fill! Com podré faixar-te amb bolquers, si tu circumdes de llum l'univers? Com podré alletar-te, si tu alimentes tots els vivents ? Com podré sostenir-te, si tu contens totes les coses?'. I Josep, astorat, exclamava: com pot ser això?, com pot tenir forma de criatura aquell que dóna forma a tots els éssers creats?, com pot fer-se tan petit el qui és Altíssim?, com pot encabir-se en un bressol el qui expandeix l'univers?, com es poden cenyir els braços de qui porta les regnes del cel i la terra?

En el pessebre "Déu manifesta la seva Bondat i el seu amor als homes" (Tit 3,4). Déu s'abaixa, s'humanitza, es fa món. Ja no és solament aquell Déu de qui es cantava: "el nostre Déu és gran; el seu poder no té límits". Ara se'ns mostra de tal manera que podem dir: "el nostre Déu és petit; el seu amor no té fi...". És tan il·limitat el seu amor que arriba fins a nosaltres."

Nadal. La humanitat i la jovialitat del nostre Déu. Leonardo Boff.

GLÒRIA A DÉU A DALT DEL CEL
I A LA TERRA PAU ALS HOMES DE BONA VOLUNTAT !!

 

Virgo Dei Genitrix - Cant gregorià

[23/12/2014] 

CELEBRACIÓ DE LES BODES DE PLATA I OR MATRIMONIALS

Com ja és tradicional a la nostra parròquia, el passat 8 de desembre, festivitat de la Immaculada Concepció, es va celebrar una missa amb la participació dels matrimonis que durant aquest any tenen el goig de commemorar els 25 o 50 anys de la seva unió davant Crist i l'Església.

La imatge us mostra aquestes parelles que han perseverat en el seu amor mutu i la seva fidelitat durant tots aquests anys.

Moltes felicitats !

[10/12/2014] 

TROBADA D'ENGRESCAMENT DE LA DELEGACIÓ DE JOVES A TORTOSA

Sota el lema "Déu en 3D" se celebrà a Tortosa una trobada d'engrescament per part de la Delegació de Joves del nostre Bisbat. L'objectiu era descobrir Déu en nosaltres i animar els joves a crèixer en grup a les parròquies. Hi van participar 56 joves d'Alcanar, la Ràpita, Amposta, Tortosa, Masdenvege, Gandesa, Pinell de Brai i Corbera d’Ebre.

Les activitats que es van realitzar van ser 3 catequesis, una sortida al parc de Tortosa i l'Eucaristia. Va ser una bona experiència que esperem que doni fruits de fe, esperança i caritat a les nostres comunitats, especialment entre els més joves.

[15/11/2014] 

INICI DE L'ANY DE LA VIDA CONSAGRADA

El 30 de novembre, primer diumenge d’Advent, convocats pel Sant Pare Francesc, s’inicia la celebració a tota l’Església universal de l’Any de la Vida consagrada, que finalitzarà el dia 2 de febrer de 2016, festa de la Presentació del Senyor.

En ocasió d’aquest esdeveniment, els Bisbes de Catalunya han escrit aquesta carta per «acompanyar el Poble de Déu, les parròquies, comunitats religioses, moviments i institucions de les nostres Esglésies diocesanes, perquè aquest temps de reflexió i de gràcia sigui un pas endavant en la conversió i la renovació espiritual i apostòlica, tan fonamentals per a la nova evangelització».

Carta dels bisbes catalans Seguiu l'enllaç -->

[29/11/2014] 

XTANTS - PROGRAMA PER AL SOSTENIMENT ECONÒMIC DE L'ESGLÉSIA

Com tots els anys per aquestes dates, tots tenim l'obligació de presentar a l'Agència Tributària la nostra declaració de l'IRPF. És una bona oportunitat de col·laborar en el sosteniment econòmic de l'església.

Només cal marcar les 2 caselles de la declaració que assignen una part de la nostra contribució a aquestes finalitats.

1. Aportació a l'església catòlica.

2. Aportació a altres organitzacions no governamentals (aquí s'inclou Càritas)

El fet de marcar aquestes caselles no comporta cap augment en l'impost sobre la Renda.

Fem una declaració de principis. El sosteniment de l'Església és responsabilitat de tots els cristians.

Document informatiu Seguiu l'enllaç -->

[10/05/2014] 

CELEBREM LA RESURRECCIÓ DE CRIST !

Avui, si més no, tothom ha de viure en un punt d’admiració davant del sepulcre buit amb què es troben les dones que molt de matí s’hi acosten o els apòstols que s’hi acosten després d’elles. L’admiració del matí d’aquest diumenge ha de portar-nos fins a aquest interrogant: ¿serem capaços d’esbrinar què ha passat realment? ¿Algú ens ho pot dir? I aquí cal afegir potser: ¿serem capaços d’escoltar el testimoniatge de la resurrecció de Crist que donen els apòstols?

Que Déu ens faci a tots la gràcia de saber veure i escoltar. Bona Pasqua de Resurrecció !

[20/04/2014] 

TROBADA DIOCESANA DEL MID

Prop de 700 xiquets i xiquetes de primera Comunió i de Postcomunió, de totes les parròquies de la nostra diòcesi, entre aquestes la d'Alcanar, van participar el diumenge 6 d’abril de la 30ena trobada diocesana del Moviment Infantil Diocesà.

Presidits pel Bisbe diocesà, don Enrique Benavent, i acompanyats per un mar de voluntaris, catequistes, pares i mares i mossens, els xiquets van poder gaudir, en un esplèndid dia de sol, d’una jornada de festa, de gresca i sobretot de catequesi i de celebració de la fe.

Sota el lema “Som fills de Déu” es va orientar tota la diada. Els jocs d’entrada al recinte per grups, els cants i les dinàmiques d’ambientació i d’acollida, però sobretot la catequesi que es va fer a la Capella central del Seminari, plena de gom a gom de xiquets i dels seus acompanyants. Acte seguit l’Eucaristia presidida per Mons. Enrique Benavent, qui va recordar als infants, en una homilia dialogada, que el sagrament del Baptisme és el que ens fa Fills de Déu, que el do de la Fe ens incorpora a la gran família dels Fills de Déu i que com a fills hem de fer i viure sempre com li agrada al Pare Déu.

Després de d’un dinar ràpid als exteriors del Seminari va venir la gimcana de jocs per grups de parròquies per acaba la jornada amb el festival i el pastís d’aniversari pels 30 anys del MID.

(notícia publicada al web de la diòcesi de Tortosa)

[07/04/2014] 

HORARIS DE LES CELEBRACIONS DE SETMANA SANTA

PARRÒQUIA DE SANT MIQUEL - ALCANAR

PARRÒQUIA DE SANT PERE - LES CASES

[04/04/2014] 

QUARESMA: ENRIQUIR-NOS AMB LA POBRESA DE CRIST

Amb la celebració del dimecres de cendra (5 de març, missa a les 7 del vespre), encetem la Quaresma, un període d'austeritat i de reflexió interior, a l'espera de la gran celebració dels misteris pasquals. Aprofitem aquestes cinc setmanes per adonar-nos-en de les misèries que ens envolten i ser actius com a cristians en la recerca d'una solució digna, tant de les necessitats dels nostres germans com de les nostres pròpies. Ens fem ressò de les paraules del Papa Francesc en el seu missatge per a la Quaresma d'aquest any.

Estimats germans i germanes, que aquest temps de Quaresma trobi tota l’Església disposada i sol•lícita a l’hora de testimoniar a tots els qui viuen en la misèria material, moral i espiritual el missatge evangèlic, que es resumeix en l’anunci de l’amor del Pare misericordiós, disposat a abraçar en Crist cada persona. Podrem fer-ho en la mesura que ens conformem a Crist, que es va fer pobre i ens va enriquir amb la seva pobresa.

La Quaresma és un temps adequat per a desposseir-se; i ens farà bé preguntar-nos de què podem privar-nos a fi d’ajudar i enriquir d’altres persones amb la nostra pobresa. No oblidem que la pobresa vertadera fa mal: no seria vàlid donar el que ens sobra sense aquesta dimensió penitencial. Desconfio de l’almoina que no costa i no fa mal.

Missatge complet >>

Ell es va fer pobre per vosaltres, perquè us enriquíssiu amb la seva pobresa.

2 Cor 8, 9
[05/03/2014] 

CAMPANYA DE MANS UNIDES - UN MÓN NOU, PROJECTE COMÚ

"No pot ser que no sigui notícia que mor de fred un ancià en situació de carrer i sí que ho sigui la caiguda de dos punts a la borsa. Això és exclusió. No es pot tolerar més que es llenci menjar quan hi ha gent que passa fam. Això és desigualtat" (Evangelii Gaudium - Papa Francesc)

Mans Unides presenta la Campanya 2014 amb el lema "Un món nou, projecte comú". El 9 de febrer és el día de la col·lecta de Mans Unides. Els hites de la presentació de la Campanya de Mans Unides 2014 són el divendres 7 de febrer, Día del Dejuni Voluntari, i el diumenge 9 de febrer, dia clau de la Campanya contra la Fam, quan totes les parròquies fan una col·lecta per finançar projectes de desenvolupament de Mans Unides a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

En aquests díes claus les delegacions de tot Catalunya faran activitats en les quals es llegirà el Manifest de la Campaña i es visionarà el vídeo de Campanya. L'espot de la campanya s'emet a TV3 i altres televisions.

La campanya de Mans Unides 2014 vol informar i sensibilitzar sobre el 8è Objectiu del Mil·lenni: Fomentar una Aliança Mundial per al desenvolupament.

Feu un donatiu:

A la parròquia, els propers dies 15 i 16 de febrer, a la col·lecta de totes les misses.

A la pàgina de Mans Unides, fent clic aquí.

 

Sopar de la Fam, celebrat a l'Esplai

 

 

[02/02/2014]

Parròquia de Sant Miquel - Alcanar